suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Henkilökohtainen apu

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammaisena henkilönä voit hakea henkilökohtaista apua, mikäli tarvitset pitkäaikaisen tai etenevän vamman tai sairauden johdosta välttämättä ja toistuvasti toisen henkilön apua suoriutuaksesi päivittäisistä toimista. Henkilökohtaisen avun järjestämistavoista päätettäessä ja apua järjestettäessä otetaan huomioon sinun oma mielipiteesi ja toivomuksesi sekä palvelusuunnitelmassasi määritelty yksilöllinen avun tarve ja elämäntilanteesi. Henkilökohtaista apua voit saada päivittäisiin toimiin, työhön, opiskeluun, harrastuksiin, yhteiskunnalliseen osallistumiseen ja sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämiseen.

Toimi näin

Ota yhteyttä vammaispalveluiden sosiaalityöntekijään.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vaikeavammaisella henkilöllä on oikeus henkilökohtaiseen apuun, jos hänen tilanteensa sitä pysyväisluonteisesti edellyttää. Avun tarpeen ja keston arvioi sosiaalityöntekijä. Henkilökohtainen avustaja auttaa kotona ja kodin ulkopuolella, työssä ja opiskelussa, harrastuksissa, yhteiskunnallisessa osallistumisessa ja sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Henkilökohtaista apua voidaan järjestää eri tavoin. Sitä voidaan hankkia sekä julkisilta että yksityisiltä palveluntuottajilta.

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Laki vammaisuuden perusteella järjestettävistä palveluista ja tukitoimista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEuran kunta
Palvelusta vastaaEuran kunta
Alue Eura
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 3.8.2021