suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin perusturva

Hätänumero 112

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Soita hätänumeroon 112 aina kiireellisissä hätätilanteissa, esimerkiksi silloin, kun kyseessä on äkillinen sairauskohtaus, tajuttomuus, onnettomuus tai muu hengenvaara. Hätänumeron kautta apuun lähetetään ambulanssi, palokunta tai poliisi. Hätäkeskuksen päivystäjät osaavat arvioida, millaista apua tarvitaan.

Jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat virka-aikana ensisijaisesti terveysasemilla. Päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä tapahtuu Satakunnan keskussairaalassa.

Toimi näin

Soita hätäpuhelu itse, jos mahdollista. Onnettomuuspaikalta sinä pystyt parhaiten ketomaan hätäkeskuksen päivystäjälle mitä on tapahtunut.

Kerro, mitä on tapahtunut

Kertomalla hätäkeskuksen päivystäjälle, mitä on tapahtunut hän osaa lähettää paikalle oikean avun.

Kerro tarkka osoite

Eri kunnissa voi olla samoja katuosoitteita. Siksi on tärkeää, että kerrot katuosoitteen lisäksi myös kunnan.

Vastaa kysymyksiin

Päivystäjä voi kysyä sinulta kysymyksiä. Kysymykset eivät hidasta avun saapumista. Päivystäjä voi lähettää apua jo puhelun aikana.

Toimi ohjeiden mukaan

Päivystäjä voi antaa sinulle ohjeita. On tärkeää, että noudatat annettuja ohjeita.

Lopeta puhelu, kun saat siihen luvan

Lopeta puhelu vasta sitten, kun päivystäjä antaa sinulle luvan. Jos lopetat puhelun liian aikaisin, avun saapuminen voi hidastua.

Kun odotat apua, älä soita muita puheluita

Päivystäjä tai paikalle saapuva auttaja voi soittaa sinulle takaisin ja kysyä lisätietoja. Älä siis soita muita puheluita, vaan seuraa puhelintasi.

Opasta auttajat paikalle. Soita uudestaan, mikäli tilanne muuttuu.

Jos hätänumero on hetkellisesti ruuhkautunut, älä sulje puhelinta. Kuulet nauhoitteen, jossa kehotetaan odottamaan hetki linjalla. Hätäpuheluihin vastataan mahdollisimman nopeasti ja aina soittamisjärjestyksessä

Kenelle ja millä ehdoin

Jos välitöntä hengenvaaraa ei ole, hoidetaan kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat virka-aikana ensisijaisesti terveysasemilla. Päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja juhlapyhinä tapahtuu Satakunnan keskussairaalassa.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin perusturva
Palvelusta vastaaPorin perusturva
Alue Merikarvia, Pori, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin perusturva
Päivitetty: 11.5.2022