suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Hätä- ensiapu- ja päivystyspalvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kun hätä on suurin, äkillinen sairaus iskee tai sinulle sattuu tapaturma, Oulun seudun yhteyspäivystys (OSYP) Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys auttavat. Päivystyksessä hoidetaan ympärivuorokautisesti potilaita, joiden hoitoa ei voi siirtää myöhemmäksi ilman, että oireet pahenevat tai vamma vaikeutuu.

 

Hoitoon pääsyn jonotusaika riippuu potilaiden määrästä, hoidon kiireellisyydestä sekä vaativuudesta. Hoitoa annetaan lääketieteellisen kiireellisyyden mukaisessa järestyksessä. Arkipäivisin virka-aikana sinua palvelee oman terveyskeskuksesi päivystysvastaanotto, muina aikoina yhteispäivystykset.

 

Virka-ajan jälkeen kaikkien terveyskeskusten päivystys on Oulun seudun tai Oulaskankaan yhteispäivystyksessä. OYS:n lasten erikoissairaanhoidon päivystyksessä hoidetaan lähetteellä tulevat alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret. Yöaikaan lasten päivystyksessä hoidetaan kaikki alle 16-vuotiaat lapset ja nuoret, tapaturmia lukuun ottamatta.

 

Ennen kuin lähdet yhteispäivystykseen soita aina terveysneuvontanumeroon. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi vammasi tai vaivasi päivystyshoidon tarpeen. Hän antaa hoito- ja toimintaohjeet.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020