suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hankasalmen kunta

Hankasalmen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lapset, jotka eivät ole vielä oppivelvollisuusikäisiä, voivat saada kunnan järjestämää varhaiskasvatusta. Kunnallinen varhaiskasvatus tarkoittaa päivähoitoa, jota tarjotaan kunnan kolmessa päiväkodissa, perhepäivähoitona perhepäivähoitajan kotona tai lapsen kotona kolmiperhepäivähoitona.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokainen lapsi saa päivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelman.

Kunnallinen päivähoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Osapäiväisen hoidon tuntiraja on maksimissaan 5 tuntia päivässä.

Hankasalmella on käytössä lain sallima subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen 20 tuntiin viikossa. Jos toinen tai molemmat lapsen huoltajat ovat kotona, voi lapsi saada varhaiskasvatusta 20 tuntia viikossa sen ajan päätyttyä, jolta voidaan maksaa äitiys- ja vanhempainrahaa tai osittaista vanhempainrahaa. Huoltaja voi valita onko hoitoa joka arkipäivä 4 h päivässä vai osaviikkoisesti siten, että 20 h viikossa keskimäärin kuukaudessa toteutuu.

Kunnallinen varhaiskasvatus on maksullista.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHankasalmen kunta
Palvelusta vastaaHankasalmen kunta
Alue Hankasalmi, Jyväskylä, Laukaa, Luhanka, Muurame, Toivakka, Uurainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hankasalmen kunta
Päivitetty: 20.12.2021