suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki

Hammashoito

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuollon tehtävänä on edistää väestön suun terveyttä ja järjestää suun terveydenhuollon palveluja. Käytössä on 37 hyvin varustellun hammashoitolan lisäksi liikkuva suunhoitoyksikkö ja jalkautuvia palveluja. Ajanvaraus toimii keskitettynä puhelinpalveluna, jossa suun terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi potilaan hoidon tarpeen. Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. Tutkimuksista ja hoidosta peritään asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.

Aikuisväestö ohjataan siihen hoitolaan, missä hoitoaikoja on kulloinkin parhaiten tarjolla. Lasten ja liikuntarajoitteisten asiakkaiden palvelut pyritään antamaan lähihoitolassa. Osa palveluista ostetaan yksityishammaslääkäreiltä erityyppisinä ostopalveluina. Erikoishammaslääkäritasoisen hoidon ja virka-ajan ulkopuolisen päivystyksen Helsinki järjestää isäntäkuntana Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Kirkkonummella ja Vantaalla hoitoon oikeutetuille asiakkaille.

Suun terveydenhuollossa hyödynnetään nykyaikaista tekniikkaa monipuolisesti. Käytössä on sähköiseen potilastietojärjestelmään integroituja palveluja: varatuista ajoista voi saada automaattisen tekstiviestimuistutuksen ja hoitoloissa voi ilmoittautua itseilmoittautumislaitteilla. Ajanvarauksessa on takaisinsoittopalvelu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaSosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Sosiaali- ja terveystoimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 23.5.2022