suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Hammashoidon päivystys

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Virka-aikana ma-pe klo 8.00-16.00 kiireellinen hoito on järjestetty Varkauden ja Joroisten hammashoitoloissa. Virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys toimii Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä.

Toimi näin

Virka-ajan päivystys Varkaudessa ja Joroisissa on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville ma-pe klo 8.00-16.00 puh 017 5796500. Lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä ilmoittautuminen klo 8.00-9.00 puh 017 174020. Kaikkina päivinä klo 16.00 jälkeen puh. 017 174500.

Kenelle ja millä ehdoin

Virka-ajan päivystys (ma-pe klo 8.00-16.00) Varkaudessa ja Joroisissa on tarkoitettu kiireellistä hoitoa tarvitseville. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteispäivystyksessä on tarkoitettu henkilöille joilla 1. Selkeä turvotus, suun avausrajoitus, nielemisvaikeus 2. Pahoinpitelyt, hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt 3. Voimakas hammasperäinen kipu (jatkuvaa, estää unen saannin, särkylääkkeet ei auta) 4. Voimakas purentaperäinen kipu. Estää pureskelun hampaan heilumisen tai voimakkaan kivun takia. Suun avausrajoitukset.

Palvelu on maksullinen.

Asiakasmaksuasetuksen mukaiset suun terveydenhuollon maksut

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan kiireellisistä suun terveyden ongelmista, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Päivystykseen tulee hakeutua esimerkiksi kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien, äkillisen turvotuksen ja suun sulkeutumattomuuden takia. Lisäksi jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Sen sijaan esimerkiksi tavanomainen, särkylääkkeillä helpottuva hammassärky ja lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Alue Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019