suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nurmijärven kunta

Hammashoidon päivystys

  • Palvelu
  • Nurmijärvi
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leula- ja hammastapaturmien sekä äkillisen turvotuksen, tulehduksen tai kuumeen takia. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen. Tavanomainen hammassärky ja esimerkiksi lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena erityisvastuualueella järjestettävänä yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Akuuttivastanottoa tarjotaan kahdessa toimipisteessä: Rajamäen terveysaseman hammashoitola ja Klaukkalan hammashoitolassa. Jakoa asuinalueen tai hammaslääkäreiden mukaan ei ole.

Toimi näin

Suun terveydenhuollon ajanvaraus toimii numerossa 09 25003259, jossa on käytössä takaisinsoittopalvelu klo 7.30 – 15.00 välisenä aikana. Jos valitset takaisinsoiton soitetaan ajanvarauksesta sinulle saman päivän aikana jättämääsi puhelinnumeroon.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa pyydämme soittamaan klo 7.30 – 10 välisenä aikana ja kiireettömiä ajanvarauksia ja muuta asiointia toivotaan ajalle klo 10.00 – 15.00 välisenä aikana. Voit tarkistaa, siirtää tai perua vastaanottoaikaasi tietyin rajoituksin osoitteessa www.nurmijarvi.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon hakeutuessasi soitto ajanvaraukseen hoidontarpeen arvioimiseksi. Jos tarvitset kiireellistä apua järjestetään se saman päivän aikana. Jos vaiva ei ole kiireellinen mutta häiritsee kovasti päivittäistä toimintaa pyritään järjestämään aika 3-21 vuorokauden kuluessa.

Suun terveydenhuolto on maksutonta alle 18-vuotiaille. 18-vuotta täyttäneiltä peritään toimenpiteistä sosiaali- ja terveyslautakunnan vahvistamat Valtioneuvoston asetuksen mukaiset maksut. Rintamatunnuksen omaaville suun tutkimus ja ehkäisevä hoito on maksutonta, muu hoito laskutetaan normaalitaksoilla. Tarkemmat asiakasmaksut löytyvät: www.nurmijarvi.fi

Perustiedot

Palvelusta vastaaNurmijärven kunta
Palvelun toteuttaaNurmijärven kunta
Alue Nurmijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nurmijärven kunta
Päivitetty: 20.12.2018