suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kempeleen kunta

Hammashoidon päivystys

  • Palvelu
  • Kempele
  • Julkinen palvelu

Hammaslääkäripäivystys on arkisin virka-aikana Kempeleen terveyskeskushammashoidossa. Seudullinen hammaslääkäripäivystys toimii viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 10:00–15:00 Aapistiellä Oulussa. Muina aikoina OYS:n yhteispäivystys puh. (08) 315 2655.

Toimi näin

Arkisin virka-aikana ole yhteydessä Kempeleen hammashoidon ajanvaraukseen. Viikonloppuisin ja arkipyhinä ole yhteydessä seudulliseen hammaslääkäripäivystykseen. Muina aikoina ole yhteydessä Oulun seudun yhteispäivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan kiireellisistä suun terveyden ongelmista, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Päivystykseen tulee hakeutua esimerkiksi kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien, äkillisen turvotuksen ja suun sulkeutumattomuuden takia. Lisäksi jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Sen sijaan esimerkiksi tavanomainen, särkylääkkeillä helpottuva hammassärky ja lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Kempeleen kunta
Palvelusta vastaaKempeleen kunta
Alue Kempele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kempeleen kunta
Päivitetty: 14.4.2020