suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemijärven kaupunki

Hammashoidon päivystys

  • Palvelu
  • Kemijärvi
  • Julkinen palvelu

Viikonloppuisin ja arkipyhinä järjestetään hammaslääkäripäivystys Lapin läänin kuntien yhteistyönä.

Toimi näin

Päivystykseen ilmoittaudutaan arkipäivisin aamulla klo 8-9 välisenä aikana soittamalla hammashoitola Lapponiaan. Viikonloppuisin ja arkipyhinä ilmoittaudutaan klo. 9.30-12.00 soittamalla hammashoidon päivystysnumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivystysaikana hoitoa annetaan vain kiireellistä ensiapua tarvitseville ja suoritetaan vain ensiapuun tarvittavat toimenpiteet.

Päivystyskäynneiltä peritään 18 vuotta täyttäneiltä potilailta kulloinkin päivystysvuorossa olevan kunnan voimassa olevan asiakasmaksusäännön mukaiset käynti- ja toimenpidepalkkiot.

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan kiireellisistä suun terveyden ongelmista, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Päivystykseen tulee hakeutua esimerkiksi kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien, äkillisen turvotuksen ja suun sulkeutumattomuuden takia. Lisäksi jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Sen sijaan esimerkiksi tavanomainen, särkylääkkeillä helpottuva hammassärky ja lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemijärven kaupunki
Palvelusta vastaaKemijärven kaupunki
Alue Kemijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemijärven kaupunki
Päivitetty: 4.11.2020