suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Hammashoidon päivystys

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa hammashoidon päivystys tapahtuu virka-aikana (ma-pe klo 8-15) Turengin hammashoitolassa ja virka-ajan ulkopuolella (ma-pe klo 15-21, viikonloput ja arkipyhät) Kanta-Hämeen keskussairaalassa suusairauksien poliklinikalla.

Toimi näin

Hammashoidon päivystykseen varataan aika puhelimitse ma-pe klo 8-15.

Kenelle ja millä ehdoin

Päivystyksessä ei hoideta useita päiviä jatkuneita, lieviä tai vähän haittaavia oireita, lohkeamia, paikan tai nastahampaan irtoamista eikä proteesin tai oikomislaitteen rikkoutumista.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tule hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien sekä äkillisen turvotuksen, tulehduksen tai kuumeen takia. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Tavanomainen hammassärky ja esimerkiksi lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena erityisvastuualueella järjestettävänä yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 22.1.2019