suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Hakalehto tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hakalehto on Uudessakaarlepyyssä sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö sinulle, joka olet ikääntynyt etkä kykene enää asumaan omassa kodissasi. Hakalehto on turvallinen ja viihtyisä asuinpaikka, ja henkilöstö on apunasi vuorokauden ympäri.

Lähtökohtanamme on, että ikääntyminen on luonnollinen elämänvaihe. Noudatamme kuntouttavaa työotetta ja haluamme säilyttää oman toimintakykysi. Tuemme, ohjaamme ja kannustamme sekä sinua että omaisiasi.

Järjestämme ohjelmaa, kuten yhteislaulua, voimistelua, yksilöllistä harjoittelua, hartauksia, bingoja ja kävelylenkkejä. Myös eri yhdistykset käyvät vierailuilla ja järjestävät erilaista ohjelmaa.

Asumispaikan saatuasi järjestämme muutaman viikon kuluttua omaiskeskustelun, jonka aikana annamme yleistä tietoa Hakalehdosta, laadimme vuokrasopimuksen ja käymme läpi elämänkertomuksen sekä hoitosuunnitelman. Yhteydenpidon omaisiin tulee olla säännöllistä hoidon onnistumiseksi parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä ei ole säännöllisiä vierailuaikoja, vaan omaiset saavat tulla käymään silloin kun heille sopii.

Hakalehdossa on 51 asuinpaikkaa, jotka on jaettu neljään osastoon; A Valkovuokko, B Sinivuokko ja C Kevätesikko, niissä on yhden hengen huoneet, sekä D Lumikello, jossa on kahden hengen huoneet. Huoneissa on sänky, yöpöytä, kirjahylly, pöytä ja tuoli. Joka huoneeseen kuuluu oma WC ja suihku. Voit ottaa mukaasi vähän omia tavaroitasi kuten omat taulut ja valokuvat, jotta huoneestasi tulee viihtyisämpi.

Lääkärimme käy yleensä ”kierrolla” kerran viikossa. Tarvittaessa voimme ottaa häneen yhteyden muinakin aikoina.

Toimi näin

Haet paikkaa Hakalehdolta täyttämällä hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme Hakalehdossa asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 31.8.2020