suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Haaskaruokintapaikan rekisteröinti

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Haaskaruokintapaikan pito edellyttää haaskaruokintapaikan rekisteröintiä.

Haaskanpito on toimintaa, jolla eläimiä houkutellaan ravinnon avulla ruokintapaikalle. Haaskan pitämisen tarkoituksena on helpottaa eläinten valokuvaamista, katselemista tai metsästämistä. Haaskaa voidaan pitää myös yksinomaan eläinten ruokintatarkoituksessa.

Rekisterin toiminnasta vastaa Ruokavirasto.

Ilmoittaudu haaskapaikkarekisteriin ennen haaskatoiminnan aloittamista. Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon toimialueella rekisteröinnin tekee valvontaeläinlääkäri.

Toimi näin

Tee ilmoitus haaskaruokintapaikasta eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen oman kuntasi kunnaneläinlääkärille, joka rekisteröi haaskapaikan eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sisältämään haaskaruokintapaikkarekisteriin.

Huomaa, että jokainen haaskapaikka vaatii oman rekisteröintinsä.

Tee ilmoitus valvontaeläinlääkärille joko Ruokaviraston eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa tai Ruokaviraston haaskaruokintapaikan rekisteröinti/muutosilmoitus–lomakkeella.

Ruokaviraston sähköiseen asiointipalveluun kirjautumalla palveluun voit ilmoittaa haaskaruokintapaikoista. Palvelussa voit myös tarkistaa omat tietosi. Kirjautuminen tapahtuu sähköisen tunnistautumisen (esim. pankkitunnusten) avulla. Ilmoituksesi tulee asiointipalvelun kautta valvontaeläinlääkärille.

Ilmoituslomakkeen voit toimittaa Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon alueen valvontaeläinlääkärille lähettämällä sen postitse tai tuomalla toimistolle. Voit myös lähettää ilmoituksen sähköpostitse osoitteeseen valvontaelainlaakarit[at]rovaniemi.fi.

Ilmoita myös toiminnan muutoksista tai lopettamisesta 30 päivän kuluessa valvontaeläinlääkärille Ruokaviraston sähköiseen asiointipalveluun tai haaskaruokintapaikan rekisteröinti/muutosilmoitus -lomakkeella.

Lisätietoja voit kysyä valvontaeläinlääkäriltä, ympäristöterveydenhuollon asiakaspalvelupuhelimesta, asioimalla toimistolla tai sähköpostitse osoitteesta valvontaelainlaakarit[at]rovaniemi.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Rekisteröinti voidaan tehdä, jos haaskanpitäjä on täyttänyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa kaikki tarvittavat tiedot.

Haaskanpitäjän tulee ilmoittaa haaskaruokintapaikkaan liittyvistä muutoksista eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa 30 vuorokauden sisällä. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä lomakkeella kunnaneläinlääkärille.

Lisäksi haaskanpitäjän tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille kuukausittain haaskapaikalle viemänsä sivutuote ja sen määrä.

Jos toimija on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat rekisteröinnit kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toimijoilta.


Määräaika

Rekisteröintihakemus on tehtävä ennen toiminnan aloittamista.

Voimassaoloaika

Rekisteröinti on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa- ja metsätalousministeriön asetus kunnaneläinlääkärin maksullisista suoritteista

Palvelun toteuttaa

Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Muut vastuuorganisaatiot

Ruokavirasto

Palvelusta vastaa

Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 27.1.2023