suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

H2 Vaativa kuntoutus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Osasto H2 on vaativan kuntoutuksen yksikkö. Hoidamme sinua, jos toimintakykysi on alentunut esim. sairauden vuoksi tai muusta syystä. Aivovammapotilaat muodostavat suurimman potilasryhmän.

Vaativa kuntoutus tarkoittaa, että sinulla on vaativampi kuntoutuksen tarve. Kuntoutusjakson pituus vaihtelee tarpeen mukaan.

Voimme ottaa vastaan potilaita myös sairauden varhaisessa vaiheessa, sillä meillä on ympärivuorokautiset laboratorio-, röntgen- ja lääkäripalvelut.

Geriatrinen kuntoutus on osa toimintaamme ja suunniteltu ikäihmisille. Geriatrisessa kuntoutuksessa sinulla on potilaana lyhyempi hoitojakso, 1 - 2 viikkoa.

Tarjoamme myös mahdollisuuden neurologiseen kuntoutukseen, jossa on lyhyt hoitoaika, 1 - 2 viikkoa.

Osasto palvelee koko sairaanhoitopiiriä sekä lähikuntia, jotka kuuluvat muihin sairaanhoitopiireihin.

Parannamme ja lisäämme kykyäsi omatoimisuuteen ja hyvinvointiin. Työskentelemme kahdessa tiimissä ja pyrimme mahdollisimman yksilölliseen hoitoon. Tiimi kostuu lääkäreistä, fysioterapeuteista, toimintaterapeuteista, puheterapeutista, psykologista, sosiaalityöntekijästä, sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Tiimit on jaettu vaativaan kuntoutukseen ja geriatriseen kuntoutukseen.

Voimme konsultoida muita erikoisaloja. Käytössämme on mm. ravitsemusterapeutti, lymfaterapeutti, diabeteshoitaja sekä lääkäreitä muilta erikoisaloilta.

Käymme yhdessä läpi tilanteen ja arvioimme terveydentilasi, lääkityksen, liikuntakykysi, apuvälineiden tarpeesi ym. Saat henkilökohtaisen viikkosuunnitelman, johon on merkitty koko viikon ohjelma. Osastolla painotetaan aktiivista arkea ja mahdollisimman hyvän toimintakyvyn saavuttamista.

Meillä on kaikille soveltuvaa ryhmäliikuntaa päivittäin. Yksilöllistä harjoittelua annetaan tarvittaessa. Sosiaalinen yhdessäolo on myös tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Meillä on yhteinen ruokasali, jossa myös pidämme keskusteluryhmiä, järjestämme iltaohjelmaa, hartaushetkiä, luemme lehtiä, kuuntelemme musiikkia tai katselemme TV:tä.

Omaisesi ovat tervetulleita osallistumaan ja toimimaan hoidossa mahdollisuuksien mukaan.

Järjestämme hoitojakson aikana säännöllisesti tapaamisia sinun ja omaistesi sekä mahdollisesti muiden hoidostasi vastaavien henkilöiden kanssa. Pyrimme siihen, että kotiuttaminen tapahtuisi mahdollisimman sujuvasti.

Kotiutuessasi saat mukaasi yksilöllisen harjoitteluohjelman.

Ammattiosaamista ylläpidetään ja kehitetään henkilökunnan säännöllisillä koulutuksilla. Tavoitteena on lisätä kuntoutuksen kiinnostusta ja osaamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaativaan kuntoutukseen sekä neurologiseen kuntoutukseen vaaditaan aina lääkärin lähete.

Geriatriseen kuntoutukseen tulet tavallisesti lääkärin tai muun terveydenhuollon henkilöstön lähetteellä.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme hoitopäivämaksun osastollamme vietetystä jaksosta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 29.7.2020