suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Geriatriset palvelut

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Geriatrisiin palveluihin kuuluu muistisairauksien diagnosointi ja hoito, moniammatillinen geriatrinen arviointi ja ikääntyneiden kotona asumisen tukeminen.

Arviointi voidaan tehdä joko poliklinikan tiloissa tai kotikäyntinä. Poliklinikalla työskentelevään moniammatilliseen työryhmään voi kuulua asiakkaan tarpeen mukaan geriatrian erikoislääkäreitä, fysioterapeutteja, kuntohoitaja, toimintaterape ...

Toimi näin

Ole ensisijaisesti yhteydessä omaan terveyskeskukseesi, jossa tehdään alkuarvio geriatristen jatkoselvittelyiden tarpeesta. Tarvittaessa sinut ohjataan muistihoitajan vastaanotolle tai sinulle tehdään lähete geriatrisiin jatkotutkimuksiin.

Osastohoitoon tullaan yleensä päivystyksen kautta tai akuuttiosastoilta, jos tilanteessasi ilmenee tarvetta geriatriselle osastohoidolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakeutua tutkimuksiin, jos sinulla on esimerkiksi muistin heikentymistä, tasapaino-ongelmia tai jonkinlaisia kotona selviytymisen vaikeuksia. Selvittelyihin tullaan usein lääkärin lähetteellä tai kotihoidon työntekijän tai sinusta huolissaan olevan omaisesi yhteydenoton perusteella.

Jos olet työikäinen, muistisairauksien diagnostiikka ja hoito tapahtuu neurologialla.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 9.5.2023