suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Geriatrian vastaanotto

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Jos olet yli 65 vuotta ja lääkäri epäilee sinun sairastavan muistisairautta, hän lähettää sinut tarkempiin muistitutkimuksiin geriatrian vastaanotolle. Jos sinulla todetaan muistisairaus, muistikoordinaattori tekee sinulle palvelusuunnitelman arjessa selviytymistä varten. Lisäksi sinut ja läheisesi kutsutaan ensitietotapahtumaan, jossa kerrotaan muistisairauden hoidosta ja eri tukipalveluista

Toimi näin

Tarvitset lääkärin lähetteen päästäksesi erikoislääkärin vastaanotolle. Ota yhteyttä alueesi terveysaseman tai hyvinvointikeskuksen akuuttivastaanottoon lähetteen saamista varten. Voit tulla akuuttivastaanotolle ilman ajanvarausta tai varaamalla ajan Oulun omahoito-palvelussa mihin tahansa hyvinvointikeskukseen tai terveysasemalle.

Lähetteen saatuasi sinut kutsutaan kirjeellä geriatrian vastaanotolle tarkempiin muistitutkimuksiin. Kutsukirjeessä on vastaanottoaika pään kuvantamistutkimukseen, muistihoitajalle ja lääkärille. Muistihoitajan vastaanottokäynti sisältää haastattelun ja laajan muistitutkimuksen, jonka alkuvaiheessa on myös omaisesi hyvä olla mukana.

Kun sinulla todetaan muistisairaus, saat muistikoordinaattorilta tietoa ja ohjausta, miten jatkat hyvää elämää muistisairaudesta huolimatta

Jos sinulla on muistiin ja toimintakykyyn liittyviä ongelmia, sinut kutsutaan geriatrian vastaanoton muistihoitajan seurantakäynnille noin vuoden kuluttua.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset lääkärisi lähetteen päästäksesi geriatrian vastaanotolle.

Alle 65-vuotiaiden tarkemmista muistitutkimuksista vastaa Oulun yliopistollisen sairaalan neurologian yksikkö.

Palvelu on maksullinen.

Katso asiakasmaksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasmaksut".

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 17.5.2022