suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen keskussairaala

Geriatrian palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Geriatrian palveluiden erikoissairaanhoidon tavoite on ikääntyvän väestön mahdollisimman hyvä toimintakyky ja elämänlaatu. Lähtökohtana on kotona asumisen tukeminen niin pitkään kuin mahdollista ja laadukas pitkäaikaishoito.

Kohtaamme ikäihmisen ja hänen läheisensä kokonaisvaltaisesti ihmisarvoa ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. Kokonaisvaltaisen geriatrisen arvioinnin avulla pyrimme vastaamaan oikea-aikaisesti ikäihmisen yksilöllisiin tarpeisiin.

Geriatrian palveluita tuotetaan geriatrian poliklinikalla, jossa toteutetaan vastaanottotoimintaa. Potilaat ovat pääasiassa yli 70-vuotiaita muistihäiriöpotilaita, lääkehoidon kokonaisarviointi-, tasapainoklinikka- ja lonkkamurtumapotilaita.

Moniammatilliseen tiimityöhön osallistuvat potilaan ja hänen läheisensä lisäksi lääkäri, hoitaja, psykologi, fysioterapeutti, sosiaalityöntekijä ja farmaseutti sekä tarvittaessa muut erikoisalat. Säännöllistä yhteistyötä on myös geropsykiatrian poliklinikan ja osaston kanssa.

Geriatrian yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä ortopedian toimintayksikön kanssa ja kehittää lonkkamurtumapotilaiden hoito- ja kuntoutusketjua.

Toimi näin

Tarvittaessa hakeudu omaan terveyskeskukseesi, työterveysasemallesi tai yksityislääkärille. Jos sairauden hoito edellyttää jatkotutkimuksia, niin lääkäri kirjoittaa lähetteen sairaalaan tutkimuksiin tai hoitoon.

Äkillisissä sairaustapauksissa voi tulla päivystykseen ilman lähetettä. Ympärivuorokautisesti palvelee päivystysapunumero 116117.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset lääkärin lähetteen voidaksesi tulla kiireettömään erikoissairaanhoitoon sekä laboratorio-, kuvantamis- tai muuhun tutkimukseen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen keskussairaala
Palvelusta vastaaSeinäjoen keskussairaala
Alue Ähtäri, Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Seinäjoen keskussairaala
Päivitetty: 25.2.2022