suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Someron kaupunki

Fysioterapiapalvelut

  • Palvelu
  • Somero
  • Julkinen palvelu

Kuntoutus toimii terveyskeskuksen yhteydessä 2. kerroksessa. Kuntoutuksessa työskentelee 2 fysioterapeuttia ja 2 kuntohoitajaa. Kuntoutuksessa annetaan sekä yksilö- että ryhmäkuntoutusta. Toimintaan kuuluu mm. fysioterapeuttinen tutkiminen, fysioterapeuttinen neuvonta, liike- ja liikuntahoidot, työfysioterapiapalvelut, fysikaaliset hoidot, akupunktio, lymfaterapiaYksilöhoitoihin tarvitaan lääkärin lähete.Ryhmäkuntoutusta järjestetään esim. tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja neurologisia sairauksia sairastaville. Ryhmiin pääsee lääkärin lähetteellä.Ryhmiä ovat esim. tules-ryhmät; niska- selkä-, olka-, alaraaja-, sekä erityisliikuntaryhmiä; "neuro"-ryhmä ja kehitysvammaisten työkeskuksen taukojumppa.Tarpeen mukaan kootaan muitakin ryhmiä. Ryhmistä saa lisätietoja kuntoutuksesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSomeron kaupunki
Palvelusta vastaaSomeron kaupunki
Alue Somero
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Someron kaupunki
Päivitetty: 3.2.2020