suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Fysioterapiapalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapia kohdistuu vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttaman alentuneen toimintakyvyn edistämiseen. Keinoina ovat fysioterapeuttinen ohjaus ja neuvonta sekä terapeuttinen harjoittelu.

Kuntoutujaa aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista.

Kotona asuvan, fysioterapiaa tarvitsevan asiakkaan on mahdollisuus saada ohjausta, neuvontaa, arviointia sekä yksilöllistä tai ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmiinsa oman terveysaseman fysioterapiayksiköstä.

Hyvinvointikuntayhtymän fysioterapiaosasto huolehtii sekä terveysaseman että Raahen sairaalan osastoilla olevien potilaiden fysioterapiasta ja järjestää polikliinistä yksilö- tai ryhmäterapioita. Osasto järjestää palveluja ja lääkinnällistä kuntoutusta myös Pyhäjoen, Ruukin ja Vihannin terveysasemilla.

Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä tai lääkärin/terveydenhoitajan suosituksesta niin, että fysioterapiayksiköstä ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Yksittäiselle ohjaus- ja neuvontakäynnille asiakas voi hakeutua myös ottamalla yhteyttä suoraan fysioterapiayksikköön.

Palveluista peritään asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaiset maksut.

Toimi näin

Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee lääkärin lähetteellä tai lääkärin tai terveydenhoitajan suosituksesta niin että fysioterapiayksiköstä ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Yksittäiselle ohjaus-/neuvontakäynnille asiakas voi hakeutua myös ottamalla yhteyttä suoraan fysioterapiayksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 21.4.2022