suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Fysioterapian suoravastaanotto

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Tuoreesta tuki- ja liikuntaelinvaivasta kärsivä asiakas voi päästä fysioterapeutin vastaanotolle hoitajan tekemän hoidontarpeen arvioinnin perusteella, ilman lääkärillä käyntiä tai lääkärin tekemää lähetettä.

Mikäli hoitaja yhteydenoton perusteella arvioi, että potilas hyötyy fysioterapian suoravastaanottokäynnistä eikä vaiva edellytä lääkärissä käyntiä, voi hän varata ajan suoraan fysioterapeutille. Tällöin ajan fysioterapeutille saa samalle tai seuraavalle päivälle.

Toimintamallin tavoitteena on vaikuttaa tehokkaammin työkyvyn ylläpitämiseen ja oikea-aikaisen terapian käynnistymiseen. Vantaalla halutaan myös hyödyntää fysioterapeuttien vahva osaaminen tuki- ja liikuntaelinongelmien hoitamisessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 4.12.2021