suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylöjärven kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Ylöjärvi
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian ja apuvälinepalvelun keskeisenä tavoitteena on tukea ja parantaa asiakkaan toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapian perustehtäviä ovat itsehoidon tueksi annettava arviointi-, ohjaus- ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, apuvälinepalvelut, lääkinnällinen kuntoutus ja kuntouttava toiminta hoito- ja kuntoutusyksiköissä yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa. Kotona asuvilla, fysioterapiaa tarvitsevilla asiakkailla on mahdollisuus saada ohjausta, neuvontaa, arviointia sekä yksilöllistä että ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmiinsa oman terveysaseman fysioterapiayksiköstä. Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee terveyskeskuslääkärin sähköisellä lähetteellä ja erikoissairaanhoidon jatkolähetteellä kiireellisyysluokituksen mukaisesti niin että fysioterapiayksiköstä ollaan yhteydessä asiakkaaseen. Yksittäiselle ohjaus-/neuvontakäynnille asiakas voi hakeutua myös ottamalla yhteyttä suoraan fysioterapiayksikköön.

Palveluista peritään asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaiset maksut. Kuntoutustarpeen ja asunnon muutostyötarpeen arviot sekä alle 18-vuotiaiden lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapia ovat maksuttomia.

Apuvälinepalveluiden perustehtävä on edistää asiakkaan kuntoutumista, tukea, ylläpitää tai parantaa toimintakykyä jokapäiväisissä toiminnoissa tai ehkäistä toimintakyvyn heikentymistä. Terveyskeskuspalveluiden piirisissä olevilla, kotona asuvilla asukkailla on mahdollisuus saada lyhytaikaiseen (2 vko-3 kuukauden) lainaan apuvälineitä, joita ovat erilaiset liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineet sekä tuet. Apuvälineen tarpeen jatkuessa arvioinnin tekee terveydenhuollon ammattihenkilö alueellisen suosituksen mukaisesti. Apuvälinepalveluihin kuuluu apuvälinetarpeen arviointi, apuvälineen sovitus, käytön opetus sekä apuvälineiden huolto ja käytön seuranta. Apuvälinepalveluiden piiriin voi hakeutua ottamalla yhteyttä fysioterapian palvelupisteeseen. Apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kuntoutustarpeen ja asunnon muutostyötarpeen arviot sekä alle 18-vuotiaiden lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapia ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlöjärven kaupunki
Palvelusta vastaaYlöjärven kaupunki
Alue Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylöjärven kaupunki
Päivitetty: 15.7.2020