suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Uudenkaupungin kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on kivun poistamista, työkyvyn, toimintakyvyn ja liikkumisen edistämistä. Se on näiden häiriöiden korjaamista ja ennaltaehkäisyä.

Toimi näin

Ota yhteys terveydenhoitajaan tai lääkäriin

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapian ohjaudutaan yleensä lääkärinlähetteellä tai muun terveydenhuollon henkilön ohjaamana. Fysioterapeutin vastaanotolle voidaan ohjautua jo ennen lääkärin vastaanotolle tulemista (suora vastaanotto).

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Uudenkaupungin kaupunki

Palvelusta vastaa

Uudenkaupungin kaupunki
Tekstistä vastaa: Uudenkaupungin kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022