suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia- ja kuntoutuspalvelut koostuvat lääkinnällisestä kuntoutuksesta, kuntoneuvolapalveluista, akuuttiosastopotilaiden kuntoutuksesta sekä apuvälinepalveluista. Fysioterapian vastuualueeseen kuuluu myös alle kouluikäisten ja koululaisten fyysisen ja motorisen kehityksen seuranta, erilaiset fysioterapeuttiset konsultaatiopalvelut ja arviot kuntoutussuunnitelmaan sekä erilaisten erityisryhmien ryhmätoiminnat. Lisäksi fysioterapian vastuulle on siirtynyt tehtäväsiirtoina fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta, olkaoperoitujen ohjaus ja polvi- ja lonkkatekonivelleikattujen seuranta sekä Mediracer-tutkimukset.

Fysioterapia järjestää myös erityisryhmien terveysliikuntaryhmiä (esim. tuki-ja liikuntaelinoireiset, aivohalvaus- ja Parkinsonpotilaat, ikäihmiset ja ylipainoiset) .

Palvelut on tarkoitettu kaikille SoTen alueella fysioterapiapalveluja tarvitseville asukkaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 27.9.2019