suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia- ja kuntoutuspalvelut koostuvat lääkinnällisestä kuntoutuksesta, kuntoneuvolapalveluista, akuuttiosastopotilaiden kuntoutuksesta sekä apuvälinepalveluista. Fysioterapian vastuualueeseen kuuluu myös alle kouluikäisten ja koululaisten fyysisen ja motorisen kehityksen seuranta, erilaiset fysioterapeuttiset konsultaatiopalvelut ja arviot kuntoutussuunnitelmaan sekä erilaisten erityisryhmien ryhmätoiminnat. Lisäksi fysioterapian vastuulle on siirtynyt tehtäväsiirtoina fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta, olkaoperoitujen ohjaus ja polvi- ja lonkkatekonivelleikattujen seuranta sekä Mediracer-tutkimukset. Fysioterapia järjestää myös erityisryhmien terveysliikuntaryhmiä.

Palvelut on tarkoitettu kaikille alueen fysioterapiapalveluja tarvitseville asukkaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSoTe kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSoTe kuntayhtymä
Alue Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka
Päivitetty: 1.3.2021