suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Arvion perusteella asiakas ohjautuu yksilö- tai ryhmäterapiaan. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapiaa toteutetaan Siilinjärven kunnan toimipisteissä: Siilinjärvellä, Vuorelassa, vuodeosastolla, vanhusten asumispalveluissa sekä koti- päiväkoti- tai koulukäynteinä. Fysioterapiaan tarvitaan lääkärin, terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai erikoissairaanhoidon lähete. Lähetteen saanut asiakas varaa itse ajan fysioterapiaan.

Kuntosalin omatoimisen käytön voi aloittaa ohjauskäynnin jälkeen kuntosalin omatoimiharjoitteluaikoina. Salin käytän ohjauksen toteuttaa joko oma fysioterapeutti tai asiakas voi osallistua yleiseen ohjaustilaisuuteen torstaisin klo 9-10.00.

Toimi näin

Fysioterapiaan tarvitaan lääkärin tai terveyden- tai sairaanhoitajan lähete.

Ajanvaraus puh. 044 740 2777 arkisin klo 8-9. Lähetteen saanut asiakas varaa itse ajan.

Olemme ottaneet käyttöön myös suoravastaanoton. Suoravastaanotto on tarkoitettu yli 18-vuotiaille asiakkaille, joilla on alle 3 kk kestänyt tuki- ja liikuntaelinvaiva. Asiakkaat ottavat yhteyttä vastaanoton hoitajaan, joka puhelimessa toteuttaman hoidon tarpeen arvion pohjalta ohjaa asiakkaan joko lääkärin vastaanotolle tai fysioterapeutin suoravastaanotolle. Halutessaan asiakas pääsee lääkärin vastaanotolle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

https://www.siilinjarvi.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/asiakasmaksut/

Maksuttomia ryhmiä ovat nivelrikkoryhmä, omahoitoryhmä selkäryhmä, tulpparyhmä Maksuja ei peritä: - alle 18- vuotiailta - kun maksukatto on täyttynyt - sarjakäynnit täyttyvät (45 käyntikertaa/vuosi).

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 2.6.2020