suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Säkylän kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Säkylä
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan pääsee terveyskeskuksen, alueen työterveys-, alue- ja keskussairaalan lääkäreiden sekä yksityisen gynekologin ja erityistapauksissa erikoislääkärin lähetteellä.

Fysioterapiayksikön toimintaan kuuluvat:

-Yksilöfysioterapia

-Ryhmäterapia

-Apuvälinepalvelut

-Kouluterveydenhuolto: ryhtitunnit ja -tarkastukset, tarvittaessa ohjaus fysioterapiaan

-Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia (mm. virtsankarkailu, vatsalihaserkauma)

-Lasten fysioterapia: alle kouluikäisten motorisen kehityksen arviointi- ja ohjauskäynnit

-Fysioterapeutin suoravastaanotto: alle 3 kk kestäneissä selkä-, niska- ja olkapäävaivoissa ajanvaraushoitaja ohjaa suoraan fysioterapeutille sovittujen kriteereiden mukaan, tai asiakas voi itse ottaa yhteyttä fysioterapiaan (ilman lääkärin lähetettä)

-Liikuntaneuvonta ja elintapaohjaus (hyte)

Tarkoitettu liikkumattomille ja ylipainoisille aikuisille diabeetikoille ja muita valtimotautia sairastaville, astma-, keuhkoahtauma- ja mielenterveysasiakkaille sekä ennaltaehkäisevästi niille, joilla on sairauksien riskitekijöitä kuten kohonnut verenpaine.

Toimi näin

Pääsääntöisesti tarvitset terveydenhuollon ammattilaisen lähetteen. Kysy ryhmätoiminnasta fysioterapista, tarvitsetko lähetteen vai et.

Ajanvaraushoitaja voi oireittesi perusteella ohjata ottamaan yhteyttä suoraan fysioterapeutteihin.

Fysioterapeutti tai kuntohoitaja ottavat sinuun yhteyttä jonon perusteella.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan tarvitset pääsääntöisesti lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Yksilökohtainen fysioterapia on (AMA 7 §) 11,40 €/käynti. Kerryttää maksukattoa. Sarjahoidon maksu peritään enintään 45 € hoitokerralta/kalenterivuosi. Ryhmäkäynneistä peritään myös asiakasmaksujen mukainen maksu. Ryhmät, joissa ei henkilökohtaista hoitosuunnitelmaa (esim. niska- ja selkäjumpat) 3,50 €/ryhmäkäyntikerta. Ei kerrytä maksukattoa

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSäkylän kunta
Palvelun toteuttaaSäkylän kunta
Alue Säkylä
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Säkylän kunta
Päivitetty: 24.10.2019