suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa on käytössä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin fysioterapian toimintaperiaatteet. Periaatteissa on määritelty avokuntoutuksen fysioterapiaa saavat asiakasryhmät ja kiireellisyysluokitus. Tarpeen arvioinnissa huomioidaan mahdollisuudet vaikuttaa toimintakykyyn terapian keinoin ja saavutettavissa olevaan terveyshyötyyn.

Toimi näin

Fysioterapiaan pääsee:

- neuvolan, koulun ja opiskelijan terveydenhoitajan tai lääkärin lähetteellä

- terveyskeskuksen lääkärin lähetteellä

- leikkauksen jälkeen erikoissairaanhoidon lääkärin lähetteellä

- suoravastaanotolle tuki- ja liikuntaelin ongelmissa Terveysasemien ajanvarauksesta

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntoutuja saa lääkärin vastaanotolla kortin fysioterapian ajanvarausta varten. Kuntoutuja varaa itse ajan 2-3 päivää lääkärillä käynnin jälkeen, jotta lääkärin tekemä kirjaus (lähete) näkyy sairauskertomuksessa. Myös koululaiset ja opiskelijat soittavat ajanvaraukseen lähetteen saatuaan. Ajanvaraus arkisin klo 11 -12, p.044 797 1606.

Alle kouluikäisille, neuvola tekee lähetteen ja fysioterapeutti ilmoittaa ajan lapselle ja perheelle.

Tuki- ja liikuntaelinongelmissa aika fysioterapeutin suoravastaanotolle annetaan Terveysasemien ajanvarauksessa Raisiossa ja Ruskolla. Katso kohta fysioterapeutin suoravastaanotto.

Palvelu on maksullinen.

Fysioterapian yksilökäynnin ja ryhmäkäynnin hinta on 11,40€/ käynti.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio, Rusko
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 4.5.2021