suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapialla tuetaan itsenäistä liikkumis- ja toimintakykyä. Yksilölliset tavoitteet suunnitellaan yhdessä kuntoutujan ja tarvittaessa hänen läheistensä kanssa. Kuntoutumissuunnitelmaa laatiessa huomioidaan muun muassa kuntoutujan ikä, voimavarat, liikunta- ja toimintakyky.

Järjestämme fysioterapiapalveluja kaiken ikäisille Siun soten asukkaille.

Fysioterapeutteja työskentelee keskussairaalas ...

Toimi näin

Varaa aika haluamallesi terveysasemalle soittamalla fysioterapian palvelunumeroon. Jos numerosta ei vastata, jätä takaisinsoittopyyntö.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote

Palvelusta vastaa

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Tekstistä vastaa: Pohjois-Karjalan hyvinvointialue – Siun sote
Päivitetty: 20.10.2022