suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia käsittää tutkimukset ja hoidon tuki- ja liikuntaelinten (lihasten, nivelten, luuston ja hermojen) ongelmien arvioimiseksi, parantamiseksi, ehkäisemiseksi tai lievittämiseksi.

Fysioterapia kuuluu kuntoutuksen palveluyksikköön.

Fysioterapeutti ohjaa ja antaa neuvoja, terapeuttista harjoittelua ja hoitoa sekä arvioi apuvälinetarvetta.

Fysioterapeutti suunnittelee, tukee itsenäistä harjoittelua ja pyrkii lisäämään edellytyksiäsi selviytyä kotona. Harjoittelun tavoitteena voi olla myös työkyvyn ylläpitäminen. Pyrimme myös ehkäisemään liikunta- ja toimintakyvyn heikkenemistä ja tapaturmia sekä palauttamaan toimintakyvyn mahdollisimman hyvälle tasolle.

Hoito perustuu omiin tavoitteisiisi ja se toteutetaan terapeutin ja asiakkaan välisenä yhteistyö-nä. Tarvittaessa kyseeseen voi tulla yhteistyö muiden ammattiryhmien tai kuntoutustiimin kanssa.

Fysioterapiaa annetaan osastoilla sekä poliklinikkakäynteinä yksilöllisesti tai ryhmässä. Terapia voidaan myös toteuttaa kotikuntoutuksena.

Suoravastaanotto

Suoravastaanotolla tarkoitetaan käyntiä fysioterapeutin luona ilman lääkärin lähetettä. Voit saada ajanvarauksen suoravastaanotollemme puhelinneuvonnan kautta.

Sinulle annetaan yksi käynti ongelmiesi arvioimiseksi ja saat terapeuttisen harjoittelun ohjausta.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan tulet lääkärin lähetteellä tai ottamalla yhteyden puhelinneuvontaan. Terveyskeskuslääkärin lähetteen perusteella voimme antaa enintään 5 yksilöllistä terapiakäyntiä. Sinut laitetaan jonoon ja otamme yhteyttä, kun sinun vuorosi tulee.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme maksun fysioterapiakäynneistäsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 10.8.2020