suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pellon kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Pello
  • Julkinen palvelu

Pellon terveyskeskuksessa työskentelee kaksi fysioterapeuttia. Fysioterapeutit tekevät yksilöllistä ohjausta ja fysioterapiaa, kuntouttavat potilaita vuodeosastolla ja tekevät tarvittaessa myös kotikäyntejä.

Fysioterapeutin suoravastaanottopalvelu on toimintaa, jossa akuutista tuki- ja liikuntaelinvaivasta kärsivä asiakas voidaan ohjata suoraan fysioterapeutille hoidontarpeen arviosta ilman lääkä ...

Toimi näin

Fysioterapian arvioon päästäksesi tarvitset lääkärin lähetteen. Ota yhteyttä poliklinikan ajanvaraukseen, mikäli koet tarvetta fysioterapialle. Mikäli Sinulla on jo lähete fysioterapiaan tai tarvitset fysioterapeutin ohjausta tai neuvontaa, soita fysioterapiaan puhelintunnin aikana.

Fysioterapeutin suoravastaanotolle hakeutumiseen saat ohjeen poliklinikan ajanvarauksesta, mikäli hoidontarpeen arvion yhteydessä todetaan vaivasi soveltuvan tähän palveluun. Ajan suoravastaanotolle voit varata itse saamastasi puhelinnumerosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Pellon kunta

Palvelusta vastaa

Pellon kunta
Tekstistä vastaa: Pellon kunta
Päivitetty: 10.11.2022