suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Aikuisten fysioterapia

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia kuuluu lääkinnälliseen kuntoutukseen ja sen tarkoitus on vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn ja päivittäiseen selviytymiseen. Fysioterapialla pyritään ehkäisemään, korjaamaan tai tasapainottamaan ihmisen liikkumisen ja toimintakyvyn häiriöitä sekä ylläpitämään ja parantamaan jäljellä olevaa toimintakykyä.

Asiakkaan ongelmaan pyritään vaikuttamaan neuvonnan ja ohjauksen, terapeuttisen h ...

Toimi näin

Voit hakeutua fysioterapiaan lääkärin lähetteellä tai terveydenhuoltohenkilöstön suosituksesta. Arviota tai ohjausta varten voit myös itse ottaa yhteyttä soittamalla avokuntoutuksen palvelunumeroon.

Kenelle ja millä ehdoin

Aikuisten fysioterapia on tarkoitettu 16 vuotta täyttäneille. Palvelu on maksutonta alle 18-vuotiaille. Täysi-ikäisille palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointialue
Päivitetty: 25.3.2024