suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulunkaaren kuntayhtymä

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Tavoitteena on ohjata asiakkaita oma-aloitteeseen ja aktiiviseen terveyden ylläpitämiseen ja terveyden edistämiseen. Fysioterapian työmenetelmiä ovat pääasiassa terapeuttinen harjoittelu, ohjaus ja neuvonta. Fysioterapeutit toimivat tiiviissä yhteistyössä muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Perusterveydenhuollon fysioterapiapian palveluja ovat apuvälinepalvelut, yksilölliset fysioterapiasarjat, ohjaus- ja neuvonta, fysioterapeutin suoravastaanotot (tuki- ja liikuntaelinongelmat), ryhmäkuntoutus sekä veteraanikuntoutuksen järjestäminen. Fysioterapeutit ovat mukana myös hoito-osastolla tapahtuvassa kuntoutustoiminnassa.

Toimi näin

Ota yhteyttä terveysaseman neuvontaan ja ajanvaraukseen tai suoraan fysioterapeuttiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Yksilöllinen fysioterapia vaatii terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetteen. Sairaanhoitajien hoidontarpeenarvioinnin perusteella voit saada ohjauksen fysioterapeutille. Yleisissä tuki- ja liikuntaelinvaivoissa voit ottaa yhteyttä myös suoraan fysioterapeuttiin.

Palvelu on maksullinen.

Apuvälinekäynnit ja ryhmäkäynnit ovat maksuttomia. Muista käynneistä laskutetaan vahvistetut asiakasmaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulunkaaren kuntayhtymä
Palvelusta vastaaOulunkaaren kuntayhtymä
Alue Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulunkaaren kuntayhtymä
Päivitetty: 13.1.2020