suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa saat apua toimintakykysi parantamiseen ja ylläpitämiseen.

Fysioterapiaa voivat saada sekä lapset että aikuiset.

Lasten fysioterapian tavoitteena on ennaltaehkäistä liikunta- ja toimintakykyä haittaavia ongelmia mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Toimi näin

Ota yhteyttä alueesi terveysasemalle tai hyvinvointikeskukseen lähetteen saamiseksi. Sinulle tehdään lähetteen perusteella arvio kuntoutustarpeestasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset fysioterapiaan lähetteen. Voit saada lähetteen, kun sinulla on vamma, sairaus tai toimintakyvyn rajoite, joka vaikeuttaa selviytymistäsi päivittäisistä toiminnoista kotona, koulussa tai työssä.

Palvelu on maksullinen.

Katso asiakasmaksut linkistä "Sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksut". Palvelu on maksuton alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 21.6.2021