suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulaisten kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Oulainen
  • Julkinen palvelu

Kotona asuvalla asiakkaalla on mahdollisuus saada arviointia, ohjausta ja neuvontaa sekä yksilöllistä että ryhmäterapiaa liikkumis- ja toimintakyvyn edistämiseksi . Fysioterapiapalveluita järjestetään lisäksi akuuttiosaston potilaille.

Oulaisten terveyskeskuksen fysioterapiayksikössä toimii kaksi fysioterpeuttia ja yksi kuntohoitaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapeutin vastaanotolle pääsee terveyskeskuslääkärin lähetteellä tai lääkinnällisen kuntoutuksen päätöksellä. Fysioterapeutin suoravastaanotolle ohjataan asiakkaita terveyskeskuspäivystyksen kautta. Yksittäiselle ohjaus-/neuvontakäynnille asiakas voi hakeutua myös ottamalla yhteyttä suoraan fysioterapiayksikköön.

Palvelu on maksullinen.

Fysioterapiakäynneistä peritään 18 vuotta täyttäneiltä asiakasmaksulain mukainen käyntimaksu.

Ryhmäkäynneistä peritään perusturvalautakunnan vahvistamat käyntimaksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulaisten kaupunki
Palvelusta vastaaOulaisten kaupunki
Alue Oulainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulaisten kaupunki
Päivitetty: 27.9.2021