suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiaa annetaan yksittäisille potilaille ja ryhmille (esim. aivohalvaus, äidit, vesiterapia ja niska-selkäryhmät). Fysioterapiaan tarvitaan aina lääkärin lähete. Fysioterapiaa tehdään ennaltaehkäisevästi sekä yksilön toiminta- tai työkyvyn säilyttämiseksi ja parantamiseksi.

Fysioterapia toimii yhteistyössä äitiys- ja lastenneuvoloiden, koulu- ja työterveydenhuollon sekä vuodeosaston kanssa ...

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan tarvitaan aina lääkärin lähete.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Närpiön kaupunki

Palvelusta vastaa

Närpiön kaupunki
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022