suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liedon kunta

Fysioterapian palvelut.

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Härkätien terveyspalveluiden fysioterapiayksikkö tarjoaa fysioterapiapalveluja koko SOTE- yhteistoiminta-alueen väestölle (Lieto, Marttila ja Koski tl) arkipäivisin.

Asiakkaitamme ovat henkilöt, joiden fyysinen toimintakyky on alentunut tai vaarassa heikentyä.

Päätavoitteenamme on parantaa / ylläpitää / palauttaa asiakkaidemme toiminta- / työkyky tasolle, joka vastaa hänen elämäntilannettaan. Keinoinamme ovat polikliiniset fysioterapiakäynnit, YTY- ryhmät, osastokäynnit, arvioivat kotikäynnit, kotikuntoutus sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapiayksikkö ostaa ostopalveluina lääkinnällistä kuntoutusta kuten lasten ja aikuisten fysio-, allas- ja lymfaterapioita. Päätöksissä noudatetaan mm.Varsinais-Suomen alueen fysioterapian järjestämissuunnitelman toimintaperiaatteita.

Toimi näin

Fysioterapiapalveluita varten tarvitaan lääkärin lähete, joko perusterveydenhuollosta tai erikoissairaanhuollosta. Emme ota vastaan SVIIIF lähetteitä.

Hankittaessa fysioterapiaa ostopalveluna tarvitsee kuntoutuja joko voimassaolevan kuntoutussuunnitelman tai hänellä tulee olla lähete maksusitoumusta varten jossa fysioterapian tarve todennetaan.

Päätöksissä noudatetaan mm.Varsinais-Suomen alueen fysioterapian järjestämissuunnitelman toimintaperiaatteita.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiapalveluita varten tarvitaan lääkärin lähete, joko perusterveydenhullosta tai erikoisterveydenhuollosta. Emme ota vastaan SVIIIF lähetteitä. Hankittaessa fysioterapiaa ostopalveluna tarvitsee kuntoutuja joko voimassaolevan kuntoutussuunnitelman tai hänellä tulee olla lähete maksusitoumusta varten jossa fysioterapian tarve todennetaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiedon kunta
Palvelusta vastaaLiedon kunta
Alue Koski Tl, Lieto, Marttila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liedon kunta
Päivitetty: 9.10.2020