suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lempäälän kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Lempäälä
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on kuntoutusta tai ohjausta ja neuvontaa, jonka tavoitteena on toimintakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen. Fysioterapia on myös ennalta ehkäisevää ohjantaa fyysisten ongelmien syntymisen ehkäisemiseksi. Fysioterapiapalveluihin sisältyy myös apuvälinetyö, jolla pyritään tukemaan toimintakykyä.

Toimi näin

Fysioterapian palveluihin hakeudutaan ensisijaisesti omalääkärin lähetteellä ottamalla yhteyttä ajanvarauksen ja hoidon tarpeen arvioinnin puhelinnumeroon. Kun olet saanut omalääkäriltä lähetteen tai haluat ajan yksilölliselle ohjauskäynnille, varaa aika fysioterapeutille kuntoutuspalveluiden ja apuvälineyksikön ajanvarauksen puhelinnumerosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Lue lisää Lempäälän kunnan verkkosivuilta.

Maksut ilmenevät sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakasmaksuista.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLempäälän kunta
Palvelusta vastaaLempäälän kunta
Alue Lempäälä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lempäälän kunta
Päivitetty: 25.5.2020