suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kysteri

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

o Terveysaseman yksilö- ja ryhmäterapiaan pääset lääkärin tekemällä lähetteellä. Ryhmätoiminta on suunnattu etenkin erilaisia kroonisia sairauksia sairastaville potilaille. Fysioterapia toimii tukena myös kotiutusten valmistelussa toimintakyvyn näkökulmasta ja apuvälineiden tarpeen yksilöllisessä arvioinnissa.

o Yksilöterapia on tarkoitettu lähinnä ohjausluotoiseksi.

Fysioterapian palvelut on saatavilla Kysterin toiminta-alueen terveysasemilta.

Toimi näin

o Terveysaseman yksilö- ja ryhmäterapiaan pääset lääkärin tekemällä lähetteellä.

- Jos tarvitset apuvälineitä, ota yhteys oman terveysasemasi fysioterapiaan.

o Hoidollista fysioterapiaa saat lääkärinlähetteellä yksityispuolella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Ajantasainen hinnasto saatavilla Kysteri.fi -sivustolla: https://www.psshp.fi/documents/7841753/0/Kysterin+asiakasmaksut+2022_.pdf/024c3c14-594c-4feb-8640-3769dca2f41f

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKysteri
Palvelusta vastaaKysteri
Alue Kaavi, Keitele, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Tervo, Vesanto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kysteri
Päivitetty: 22.2.2022