suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusamon kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Kuusamo
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiaosasto tarjoaa fysioterapiapalveluja terveyskeskuksen akuuttiosastolle sekä toimintakykyä parantavia arviointi- ja asiantuntijapalveluja resurssien mukaan. Fysioterapiaosasto vastaa myös apuvälinepalveluista, toimintaterapiasta fysioterapia- ja akuuttiosastolla ja jalkojenhoidosta.

Toimi näin

Fysioterapiaan pääsee terveyskeskuslääkärin tekemällä sisäisellä lähetteellä. Keskustele lääkärisi kanssa lähetteen teosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Käynnistä peritään perusturvalautakunnan vuosittain vahvistaman taksan mukainen hinta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuusamon kaupunki
Palvelusta vastaaKuusamon kaupunki
Alue Kuusamo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuusamon kaupunki
Päivitetty: 16.8.2021