suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kittilän kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Kittilä
  • Julkinen palvelu

Kunta vastaa asukkaidensa lääkinnällisestä kuntoutuksesta. Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista.

Toteutamme fysioterapiaa terveyskeskuksen fysioterapia- ja akuutti- ja kuntoutusosastoilla sekä kunnan palveluyksiköissä. Myös kotikäynnit kuuluvat toiminta-alueeseemme. Fysioterapiaan kuuluu arviointi-, ohjaus- ja neuvontakäynnit sekä tarvittaessa jatkokuntoutus sairaalahoidon jälkeen.

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksen on liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantuminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Toimi näin

Fysioterapiaan hakeudutaan, kun vammasta, sairaudesta tai ikääntymisestä aiheutunut toimintakykyrajoite vaikeuttaa selviytymistä päivittäisissä toiminnoissa kotona tai lähiympäristössä. Fysioterapiaan ohjaudutaan yleisimmin lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön lähetteellä.

Fysioterapiayksikön henkilökunta ottaa yhteyttä asiakkaaseen lähetteen saatuaan ja sopii terapian aloitusajan.

Kenelle ja millä ehdoin

SV3FM-lähetteen saaneet asiakkaat lääkäri ohjaa yksityisiin fysioterapialaitoksiin.

Palvelu on maksullinen.

Käyntimaksu on 11,60€/kerta (v. 2022).

Alle 18-vuotiaille fysioterapia on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKittilän kunta
Palvelusta vastaaKittilän kunta
Alue Kittilä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kittilän kunta
Päivitetty: 1.3.2022