suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiturin Sote Oy

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia auttaa ylläpitämään ja parantamaan ihmisen toimintakykyä, mikäli se on heikentynyt kivun, sairauden tai vamman vuoksi.

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita. Arvioinnin perusteella laaditaan yksilöllinen, tavoitteellinen suunnitelma, joka huomioi asiakkaan omat voimavarat sekä palvelujärjestelmän tarjoamat mahdollisuudet.

Ta ...

Toimi näin

Fysioterapiaan pääsee vain ajanvarauksella. Voit varata oma-aloitteisesti ajan neuvontaan fysioterapeutin vastaanotolle esim. tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi. Leikkausten ja vammojen jälkitiloissa sekä muissa vaikeissa toimintahäiriöissä fysioterapiaan edellytetään terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan pääsee vain ajanvarauksella. Leikkausten ja vammojen jälkitiloissa sekä muissa vaikeissa toimintahäiriöissä fysioterapiaan edellytetään terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetettä.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Keiturin Sote Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Ruoveden kunta, Virtain kaupunki

Palvelusta vastaa

Keiturin Sote Oy
Tekstistä vastaa: Keiturin Sote Oy
Päivitetty: 20.10.2022