suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Kauniaisten kaupunki tarjoaa fysioterapiapalveluja kaikenikäisille kauniaislaisille. Fysioterapian avulla tuetaan asiakkaan toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä ja omia voimavaroja.

Kauniaisten terveysaseman, Jorvin sairaalan sekä HUS -sairaanhoitopiirin fysioterapialähetteet oikeuttavat terveyskeskuksen fysioterapiaan.

Fysioterapeutti arvioi fysioterapiatarpeen fysioterapeuttisen tutkimuksen perusteella. Fysioterapia toteutetaan asiakkaan kanssa laadittujen tavoitteiden pohjalta.

Kauniaisten terveysaseman apuvälinelainaamo toimii fysioterapian yhteydessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKauniaisten kaupunki
Palvelusta vastaaKauniaisten kaupunki
Alue Kauniainen
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 18.10.2021