suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauniaisten kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Kauniainen
  • Julkinen palvelu

Kauniaisten kaupunki tarjoaa fysioterapiapalveluja kaikenikäisille kauniaislaisille. Fysioterapian avulla tuetaan asiakkaan toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä ja omia voimavaroja.

Kauniaisten terveysaseman, Jorvin sairaalan sekä HUS -sairaanhoitopiirin fysioterapialähetteet oikeuttavat terveyskeskuksen fysioterapiaan.

Fysioterapeutti arvioi fysioterapiatarpeen fysioterapeuttisen tutkimuks ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Kauniaisten kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauniaisten kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauniaisten kaupunki
Päivitetty: 5.12.2022