suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kangasalan sekä Pälkäneen asukkaana voit saada fysioterapiaa sekä terveyskeskussairaalassa että fysioterapian poliklinikalla. Alle kouluikäisten lasten fysioterapia järjestetään perheneuvolan palveluiden kautta. Terveyskeskussairaalassa fysioterapia on pääsääntöisesti yksilöfysioterapiaa. Fysioterapian poliklinikalla voit saada yksilöllistä tai ryhmämuotoista fysioterapiaa.

Pääpaino poliklinikan fysioterapiassa on yksilöllisessä neuvonnassa ja ohjauksessa, minkä avulla pystyt mahdollisimman omatoimisesti kuntouttamaan vaivaasi. Henkilökohtaisten ohjeiden lisäksi suunnittelemme yhdessä kanssasi tarvittavan jatkofysioterapian ja/tai jatkoharjoittelun fysioterapian poliklinikan omassa tai jonkin toisen palvelun tuottajan ryhmässä. Käyntikertoja on pääsääntöisesti 1-5 käyntikertaa / asiakas.

Toimi näin

Fysioterapian palveluihin hakeudutaan joko omalääkärin, terveydenhoitajan tai muun terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä tai ottamalla yhteyttä fysioterapian ajanvarauksen puhelinnumeroon.

Fysioterapiaa voi saada Kangasalan keskusterveysasemalla, Luopioisten, Pälkäneen ja Sahalahden OmaAsemilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaa voi saada esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksien, neurologisten sairauksien sekä sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksien hoitoon, ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen. Myös erilaisten tuki- ja liikuntaelimiin kohdistuneiden leikkausten jälkeen saattaa tarvita fysioterapiaa.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 2.12.2021