suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiapalvelut on tarkoitettu kaikenikäisille hyvinkääläisille, jotka haluavat parantaa liikkumis-, työ- tai toimintakykyään. Toiminnassamme korostuvat asiakkaan ohjaus ja neuvonta, itsehoitovalmiuksien vahvistaminen ja terveyden edistäminen.

Fysioterapiaan voi hakeutua terveyskeskuslääkärin lähetteellä tai oma-aloitteisesti ilman lähetettä esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi. Leikkausten ja vammojen jälkitiloissa sekä muissa vaikeissa toimintahäiriöissä fysioterapiaan edellytetään terveyskeskus- tai sairaalalääkärin lähetettä. Lähetteen saatuaan asiakas varaa itse ajan fysioterapiaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 24.5.2019