suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Hämeenkyrön terveyskeskuksessa fysioterapiapalveluja toteutetaan fysioterapian poliklinikalla ja osastolla.

Fysioterapiapalveluja tuotetaan terveyden sekä liikkumis- ja toimintakyvyn edistämiseksi, ylläpidoksi ja parantamiseksi.

Fysioterapiapalveluita ovat eri-ikäisille suunnatut yksilöllinen- ja ryhmäkuntoutus. Lisäksi annetaan ohjausta, neuvontaa ja apuvälinepalvelua.

Fysioterapiapalveluihin kuuluu osasto- ja avokuntoutusta. Palvelut sisältävät yksilöllistä tai ryhmässä annettavaa fysioterapiaa, ohjausta ja neuvontaa. Hoitosarjat edellyttävät terveyskeskukseen osoitettua lääkärin hoitomääräystä tai sellaista jatkohoitoa, mikä kuuluu terveyskeskuksen palveluihin. (Yksityislääkäreiden lähetteellä ei voida hoitoa antaa)

Fysioterapian asiantuntija-apua voi käyttää tarvittaessa erilaisissa alaan kuuluvissa asioissa, mm. kotikäyntejä suoritetaan tarvittaessa asiakkaan toimintakyvyn ja apuväline- ja asunnonmuutostyötarpeiden selvittämiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hoitosarjat ja yksilöllinen ohjaus ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 20.11.2019