suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Hämeenkyrön terveyskeskuksessa fysioterapiapalveluja toteutetaan fysioterapian poliklinikalla ja osastolla.

Fysioterapiapalveluja tuotetaan terveyden sekä liikkumis- ja toimintakyvyn edistämiseksi, ylläpidoksi ja parantamiseksi.

Fysioterapiapalveluita ovat eri-ikäisille suunnatut yksilöllinen- ja ryhmäkuntoutus. Lisäksi annetaan ohjausta, neuvontaa ja apuvälinepalvelua.

Fysioterapiapalveluihin kuuluu osasto- ja avokuntoutusta. Palvelut sisältävät yksilöllistä tai ryhmässä annettavaa fysioterapiaa, ohjausta ja neuvontaa. Hoitosarjat edellyttävät terveyskeskukseen osoitettua lääkärin hoitomääräystä tai sellaista jatkohoitoa, mikä kuuluu terveyskeskuksen palveluihin. (Yksityislääkäreiden lähetteellä ei voida hoitoa antaa)

Fysioterapian asiantuntija-apua voi käyttää tarvittaessa erilaisissa alaan kuuluvissa asioissa, mm. kotikäyntejä suoritetaan tarvittaessa asiakkaan toimintakyvyn ja apuväline- ja asunnonmuutostyötarpeiden selvittämiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hoitosarjat ja yksilöllinen ohjaus ovat maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 20.11.2019