suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiaan ohjaudutaan 1) perusterveydenhuollon lääkärin kautta, jolloin lääkäri arvioi fysioterapiatarpeen ja kirjoittaa lähetteen, minkä jälkeen asiakas itse varaa ajan puhelimitse ensimmäiselle vastaanottokäynnille

2) Ensineuvon tai hoitajavastaanoton kautta, jolloin hoitajan arvioinnin jälkeen asiakkaalle voidaan varata aika tuki- ja liikuntaelinvaivoissa fysioterapeutin suoravastaanotolle

3) liikuntaneuvonnan kautta, jolloin asiakas varaa ajan suoraan palvelunumerosta. Kotikuntoutuksen fysioterapiaan ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen tekemällä palvelupyynnöllä.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 12.10.2020