suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)

Fysioterapian palvelut

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapia on terveyttäsi ja toimintakykyäsi edistävää ja oireitasi helpottavaa ohjausta, terapeuttista harjoittelua, manuaalista terapiaa ja apuvälinepalvelua. Se perustuu terveyden, liikkumisen ja toimintakyvyn edellytysten tuntemiseen ja parhaaseen saatavilla olevaan tietoon.

Arvioimme Sinun terveyttäsi, liikkumistasi ja toimintakykyäsi sekä arkeasi rajoittavia oireita ja tekijöitä. Fysioterapian tavoitteena on hyvinvointisi, elämänlaatusi ja toimintakykysi tukeminen ja edistäminen osana moniammatillista kuntoutusta, jota toteutamme yksilöllisesti tai ryhmässä omien tavoitteittesi pohjalta.

Toimi näin

Täytä sähköinen fysioterapian esitietolomake ennen vastaanotolle tuloa. Voit täyttää sen myös paikan päällä paperisena.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapian ohjaukseen ja neuvontaan voit tulla ilman lähettä (1-5 kertaa). Terapiasarjaan tarvitset Eksoten lääkärin tai muun julkisen terveydenhuollon lääkärin lähetteen, (enintään 15 kertaa/vuosi).

Palvelu on maksullinen.

Fysioterapian kertakäynti 11:40 €, ryhmäterapia 34:20 €/ jakso, alle 18 v ohjaus- ja neuvontakäynnit sekä hoitosarjat ovat maksuttomia, apuvälinearviokäynnit ovat maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Palvelusta vastaaEtelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Alue Imatra, Lappeenranta, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi, Ruokolahti, Savitaipale, Taipalsaari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Eksote)
Päivitetty: 9.6.2020