suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Fysioterapia

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu
Alue Vantaa
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Fysioterapian tavoitteena on edistää ja auttaa ylläpitämään terveyttä sekä liikkumis- ja toimintakykyä. Tavoitteena on tukea asiakkaan itsenäistä selviytymistä ja omien voimavarojen käyttöä.

Fysioterapian palveluja ovat:

yksilöllinen arviointi ja terapia

ohjaus ja neuvonta

ryhmäterapia

asiantuntijapalvelut (esim. koulutus ja konsultaatiopalvelut)

Fysioterapiaan tarvitaan lähete sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilöltä. Otamme yhteyttä asiakkaaseen hoidon tarpeen arvioinnin perusteella huomioiden kiireellisyyden. Neuvolaikäisille sekä koululaisille on mahdollista varata aika sähköisesti saatuanne lähetteen.

Puhelinpalvelumme vastaa fysioterapiaa koskeviin tiedusteluihin. Ajanvarauksen peruutuksesta on mahdollista jättää viesti vastaajaan puhelinaikojen ulkopuolella.

Fysioterapian maksut

Yksilölliset asiakaspalvelut maksavat 1.2.2016 alkaen 9 euroa/käynti. Ryhmäpalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia lukuun ottamatta aina ryhmään tulevalle kuuluvaa ensimmäistä ja viimeistä yksilökäyntiä, josta veloitetaan yksilöterapian hinta 9 euroa/käynti.

Alle 18-vuotiaille palvelut ovat maksuttomia.


Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapiaan tarvitaan lähete sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilöltä.

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.


Tausta ja lainsäädäntö

Terveyskeskukset ja sairaalat järjestävät lääkinnällistä kuntoutusta, joka on osa sairaanhoitoa. Lääkinnällinen kuntoutus voi olla neuvontaa, tutkimuksia, työ- tai toimintakykyä parantavaa hoitoa, apuvälineitä, sopeutumisvalmennusta tai kuntoutusohjausta. Lääkinnällistä kuntoutusta voidaan antaa esimerkiksi tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville, mielenterveysongelmaisille ja vammaisille. Kuntoutuksen tarkoitus on parantaa kuntoutettavan vointia, toimintakykyä ja suoriutumista työssä ja/tai muussa elämässä.

Kuntoutusta voivat saada terveyskeskusten, sairaaloiden ja työterveyshuollon potilaat, joiden lääkäri arvioi hyötyvän kuntoutuksesta.

Kuntoutusta järjestävät kuntien lisäksi Kela, vakuutusyhtiöt ja yksityiset palveluntuottajat. Kuntoutuspalveluista voidaan periä asiakasmaksuja. Kela voi korvata osan lääkärin määräämästä, yksityiseltä palveluntuottajalta ostetusta kuntoutuksesta. Vakuutusyhtiöt korvaavat omien asiakkaidensa lääkinnällisen kuntoutuksen kulut.


Palvelun toteuttaa: 
Vantaan kaupunki