suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Fysioterapia

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa arvioidaan kaiken ikäisten asiakkaiden/potilaiden terveyttä, toimintakykyä, liikkumista ja toiminnan rajoitteita sekä mahdollista apuvälinetarvetta.

Fysioterapia toteutetaan joko yksilö- tai ryhmäfysioterapiana pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Ohjaus- ja neuvontakäynnille on mahdollista päästä myös ajanvarauksella.

Kenelle ja millä ehdoin

Fysioterapia toteutetaan joko yksilö- tai ryhmäfysioterapiana pääsääntöisesti lääkärin lähetteellä. Ohjaus- ja neuvontakäynnille on mahdollista päästä myös ajanvarauksella ilman lääkärin lähetettä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 13.11.2019