suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Fysioterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian perustoimintaa ovat toimintakyvyn arviointi, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, apuvälinepalvelut ja osastokuntoutus. Fysioterapian tarkoituksena on ylläpitää ja parantaa kuntoutujan fyysistä toimintakykyä. Fysioterapian tavoitteet muodostuvat yksilön tarpeista liikkua ja toimia omassa elinympäristössään ja selviytyä jokapäiväisen elämän vaatimuksista. Painotamme toiminna ...

Toimi näin

Fysioterapia-käynnille tarvitaan oman terveyskeskuksen tai erikoissairaanhoidon lähete. Fysioterapia voidaan toteuttaa sekä yksilö- että ryhmämuotoisena tarvearvion mukaisesti. Kun lähete on saatu, aika voidaan varata ajanvarausnumerosta 02 486 41360 arkisin klo 8.00-12.00.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapia perustuu potilaan haastatteluun ja tutkimiseen sekä niiden pohjalta tehtyyn kliiniseen päättelyyn. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Fysioterapiassa hoidetaan esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön kipuja sekä erilaisia liikunta- ja rasitusvammoja. Hoidossa korostuu potilaan oma aktiivisuus.

Fysioterapeutti tutkii potilaan asentoa, arvioi liikkuvuutta ja pyrkii löytämään ongelman aiheuttajan. Hän tekee potilaalle harjoitusohjelman ja ohjaa ja neuvoo harjoitteiden tekemisessä. Fysioterapeutti myös arvioi hoidon edistymistä jokaisella käynnillä.

Palvelun toteuttaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 20.5.2022