suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä

Fysioterapia

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapian perustoimintaa ovat toimintakyvyn arviointi, ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, apuvälinepalvelut ja osastokuntoutus. Fysioterapian tarkoituksena on ylläpitää ja parantaa kuntoutujan fyysistä toimintakykyä. Fysioterapian tavoitteet muodostuvat yksilön tarpeista liikkua ja toimia omassa elinympäristössään ja selviytyä jokapäiväisen elämän vaatimuksista. Painotamme toiminnassamme asiakkaan omaa aktiivisuutta ja sitoutumista fysioterapiaan jo suunnitteluvaiheessa sekä koko terapiaprosessin ajan. Toimintamme painottuu ryhmäfysioterapiaan, jota järjestämme eri sairausryhmille sekä synnyttäneille. Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella on mahdollista ohjautua myös fysioterapeuttien akuuteissa tuki- ja liikuntaelinongelmissa.

Toimi näin

Fysioterapia-käynnille tarvitaan oman terveys-keskuksen tai erikoissairaan-hoidon lähete. Fysioterapia voidaan toteuttaa sekä yksilö- että ryhmämuotoisena tarvearvion mukaisesti. Kun lähete on saatu, aika voidaan varata ajanvarausnrosta 02 486 41360 arkisin klo 11.00-11.30.

Tausta ja lainsäädäntö

Fysioterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on kivun poistaminen sekä liikunta-, toiminta- ja työkyvyn parantaminen. Fysioterapiaan kuuluu ohjausta, neuvontaa, terapeuttista harjoittelua ja manuaalista terapiaa.

Lääkinnällisen kuntoutuksen tarkoituksena on parantaa ja ylläpitää potilaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä sekä edistää hänen elämänhallintaansa ja päivittäistä itsenäistä suoriutumista. Kela järjestää mm. ammatillista kuntoutusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Palvelun toteuttaaPöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Alue Aura, Pöytyä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä
Päivitetty: 18.6.2019