suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Selänne

Fysioterapia

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysioterapiassa arvioidaan ja tuetaan kaiken ikäisten asiakkaiden terveyttä, liikkumista ja toimintakykyä heidän toimintaympäristössään yksilö- tai ryhmätoimintana.

Tavoitteena on asiakkaan jäljellä olevien voimavarojen lisääminen omatoimisena liikunta- ja toimintakyvyn ylläpitämisenä. Asiakkaalle ohjataan keinoja toiminta- ja liikuntakyvyn ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Tarvittaessa hankitaan tarpeelliseksi arvioidut apuvälineet arjen helpottamiseksi.

Voit hakeutua terveyskeskuksen fysioterapiaan lääkärin tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä, kun toimintakykysi heikkenee sairastumisen, leikkauksen tai tuki- ja liikuntaelin oireiden vuoksi.

Voit hakeutua ennaltaehkäisevään ohjaukseen ja neuvontaan huomatessasi toimintakyvyssäsi vaikeuksia tai tuki- ja liikuntaelinoireita arjen toiminnoissa.

Ryhmäkuntoutus

Ppky Selänteen fysioterapiassa järjestetään asiakkaiden liikunta- ja toimintakyvyn tukemiseksi harjoitusryhmiä. Ryhmät jakautuvat harjoitusterapiaryhmiin ja ohjaajajohtoisiin ryhmiin. Harjoitusterapiaryhmiin asiakkaalle laaditaan yksilöllinen harjoitusohjelma, jota asiakas toteuttaa itsenäisesti ryhmäajalla fysioterapeutin valvonnassa.

Ohjaajajohtoiset ryhmät ovat erilaisia läheteryhmiä, kuten kuntosali-, tasapaino- ja allasryhmiä sekä jatkokuntoutusarviointiryhmiä.

Ryhmiin asiakkaat ohjautuvat lääkärin tai sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisen suosituksen perusteella fysioterapeutin arvion jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Yksilö fysio- ja toimintaterapian hinta on 11,40 €/kerta ja ryhmämuotoisen kuntoutuksen hinta on 3 €/kerta, alle 18-vuotiaiden terapiat ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Selänne
Alue Haapajärvi, Kärsämäki, Pyhäjärvi, Reisjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Selänne
Päivitetty: 16.6.2021